Rullstolsdynor

 • Bima cubetech

  Bima cubetech

  Mjuk och komfortabel dyna för personer med öm och känslig hud som behöver extra stöd. Avsedd för brukare som är beroende av rullstol för sina förflyttningar och har svårt att variera sittandet.
  Bima cubetech är förebyggande mot sår. Den används även när det finns risk för trycksår.
 • Bima cubekick

  Bima cubekick

  Sittdyna för personer med ett paretiskt ben t.ex. efter en stroke. Extra stöd som motverkar bäckentippning på sparkbenet är inbyggd i dynan.
 • Sittdyna kupad och plan

  Sittdyna kupad och plan

  Komforthöjande rullstolsdyna avsedd för personer som sitter kortare stunder i rullstol t.ex. vid transporter.
 • Bima baseSeat

  Bima baseSeat

  Komforthöjande sittdyna för rullstol. Avsedd för personer som är beroende av rullstol för sina förflyttningar men kan variera sitt sittande. Låg risk för trycksår.
 • Bima active

  Bima active

  Stadig tryckfördelande rullstolsdyna. Avsedd för aktiva personer som föredrar en offensiv sittställning. Dynan lutar 5 grader framåt.
 • Bima duo

  Bima duo

  Stabil, komfortabel och tryckfördelande rullstolsdyna. Avsedd för personer som är beroende av rullstol för sina förflyttningar men kan variera sitt sittande. Låg risk för trycksår.
 • Bima basic recond

  Bima basic recond

  Stabil, komfortabel och tryckfördelande rullstolsdyna. Avsedd för personer som är beroende av rullstol för sina förflyttningar men kan variera sitt sittande.
 • Bima kick recond

  Bima kick recond

  Stabil, komfortabel och tryckfördelande rullstolsdyna. Avsedd för personer med förlamning i ena sidan t.ex. efter en stroke. Som är beroende av rullstol och kan förflytta sig genom att sparka sig fram. Låg risk för trycksår. Stommen är inkontinenssäker, överdraget är luftigt och bekvämt.
 • Bima combi

  Bima combi

  Mjuk och komfortabel dyna för brukare som behöver extra stöd och tryckfördelning. Passar till brukare som har låg till medelhög risk för trycksår och som själv kan variera sittandet.
 • Bima allround

  Bima allround

  Stadig och tryckavlastande rullstolsdyna. Avsedd för personer som är beroende av rullstol för sina förflyttningar och har svårt att variera sittandet. Anpassad för brukare som behöver god tryckavlastning och föredrar ett stadigt sittande. Helt oberoende av kroppsform, formar sig Bima allround efter brukaren och avlastar sittbensknölar och svanskota. Bima allround är förebyggande mot sår. Den används även när det finns risk för trycksår.
 • Bima conform

  Bima conform

  Bima conform passar personer som har medel - hög risk för att utveckla trycksår. Det viskoelastiska materialet under sittbenen och under svanskotan formar sig mjukt och naturligt efter varje enskild person.
  En individuell sittgrop skapas och tillsammans med överdraget motverkar dynan skjuvning.
 • Bima fjäder

  Bima fjäder

  Mjuk och komfortabel dyna för personer med öm och känslig hud. Avsedd för personer som är beroende av rullstol för sina förflyttningar och har svårt att variera sittandet. Dynan kan med fördel användas i el-rullstol eftersom den är något fjädrande och skonar rygg och svanskota vid transport på ojämna underlag. Bima fjäder är förebyggande mot sår. Den används även när det finns risk för trycksår.