Rullstolsdynor tryckavlastande

 • Sida 1 av 1

 • Bima cubetech

  Bima cubetech

  Mjuk och komfortabel dyna för personer med öm och känslig hud som behöver extra stöd. Avsedd för brukare som är beroende av rullstol för sina förflyttningar och har svårt att variera sittandet.
  Bima cubetech är förebyggande mot sår. Den används även när det finns risk för trycksår.
 • Bima cubekick

  Bima cubekick

  Sittdyna för personer med ett paretiskt ben t.ex. efter en stroke. Extra stöd som motverkar bäckentippning på sparkbenet är inbyggd i dynan.
 • Bima allround

  Bima allround

  Stadig och tryckavlastande rullstolsdyna. Avsedd för personer som är beroende av rullstol för sina förflyttningar och har svårt att variera sittandet. Anpassad för brukare som behöver god tryckavlastning och föredrar ett stadigt sittande. Helt oberoende av kroppsform, formar sig Bima allround efter brukaren och avlastar sittbensknölar och svanskota. Bima allround är förebyggande mot sår. Den används även när det finns risk för trycksår.
 • Bima conform

  Bima conform

  Bima conform passar personer som har medel - hög risk för att utveckla trycksår. Det viskoelastiska materialet under sittbenen och under svanskotan formar sig mjukt och naturligt efter varje enskild person.
  En individuell sittgrop skapas och tillsammans med överdraget motverkar dynan skjuvning.
 • Bima fjäder

  Bima fjäder

  Mjuk och komfortabel dyna för personer med öm och känslig hud. Avsedd för personer som är beroende av rullstol för sina förflyttningar och har svårt att variera sittandet. Dynan kan med fördel användas i el-rullstol eftersom den är något fjädrande och skonar rygg och svanskota vid transport på ojämna underlag. Bima fjäder är förebyggande mot sår. Den används även när det finns risk för trycksår.
 • Bima XXL

  Bima XXL

  Stadig och tryckavlastande rullstolsdyna. Avsedd för stora och tunga personer som är beroende av rullstol för sina förflyttningar och har svårt att variera sittandet. Anpassad för brukare som behöver god tryckavlastning och föredrar ett stadigt sittande. Helt oberoende av kroppsform, formar sig Bima XXL efter brukaren och avlastar sittbensknölar och svanskota.
 • Bima formsits barn

  Bima formsits barn

  Stabil, komfortabel och tryckavlastande rullstolsdyna. Avsedd för barn och ungdomar men även för små- lätta vuxna. Dynan ger god tryckavlastning och är anpassad för barn och ungdomar som är beroende av rullstol för sina förflyttningar men kan variera sitt sittande. Helt oberoende av kroppsform anpassar sig dynan efter användaren och avlastar sittbensknölar och svanskota. Bima formsits barn är förebyggande mot sår. Den används även när det finns risk för trycksår.